Timo interactief prentenboek voor iPad

Gepost door admin op 16 november, 2010

In samenwerking met Books2Download hebben AppsMakers een kinderboek App gemaakt.  Timo en het toverboek is een boek dat zij samen met de Belgische illustrator Klaas Verplancke maakte in 2004. Het boek leent zich heel goed voor een interactief prentenboek voor iPad.

Inhoud
Het verhaal gaat over het jongetje Timo, dat een prentenboek krijgt van zijn oom Klaas. Hij mag het boek niet schudden, want dan raakt alles in de war. Natuurlijk heeft Timo het boek van blijdschap al flink door elkaar gerammeld als hij het uitpakt, dus als hij het openslaat en erin verdwijnt, komt hij in een huis waarin alles mis gaat. Moeder bakt een taart in de wasmachine, de goudvis vliegt door de kamer en Timo’s kleine broertje hangt te drogen aan de waslijn.
Kortom, toen Timo en het toverboek in 2004 in druk verscheen, leek het bijna geschreven voor de iPad, hoewel die nog moest worden uitgevonden. Nu kunnen kinderen op de iPad het boek echt door elkaar rammelen en komt het verhaal werkelijk tot leven.

Wat kun je in deze app doen?
Bij het maken van deze app zijn de grenzen opgezocht van wat een iPad kan. Het boek begint met animatiefilmpjes waar je zelf doorheen bladert. Zodra Timo in het boek verdwijnt, komt de lezer op interactieve pagina’s waar hij de gebeurtenissen kan beïnvloeden door schudden, blazen en klikken.
Terwijl Timo door de kamer zweeft, kun je zijn buik als een ballon opblazen door in de microfoon te blazen. Een vorm van interactiviteit die niet eerder is vertoond in een app. Verder kun je door de iPad te schudden de borden uit de kast laten vallen, of via het touchscreen Timo’s moeder melk in de bloempot laten gieten.
Zodra het boek dichtklapt en Timo weer in de kamer is, springt de lezer eveneens uit het boek en bladert verder door de prachtige animatiefilmpjes.
Dat allemaal, en nog veel meer maken Timo tot een hele ‘rijke’ app.

Timo App Downloaden:


Timo

TimoLite

Tekst en concept: Rian Visser
Illustraties: Klaas Verplancke
Concept Animatie en App ontwikkeling: AppsMakers.nl

Tags: , , , , , , ,

Een reactie to “Timo interactief prentenboek voor iPad”

  1. […] wordt gemaakt aan apps. Hopelijk kunnen we in Nederland ook meer van dit soort apps maken. Met Timo en het toverboek zijn we in ieder geval goed op […]

Geef een reactie