Animatie Apps: een nieuwe verhaalbeleving

Gepost door Stefan de Groot op 27 november, 2010

Ik had al eerder The Pedlar Lady gekocht voor de iPad. The Pedlar Lady is gemaakt door Moving Tales, een Canadees bedrijf dat wordt geleid door animator Matthew Talbot-Kelly. Als animator volg ik hun werk met grote interesse. The Pedlar Lady is speciaal gemaakt voor iPad. Aanvankelijk wilde Matthew Talbot-Kelly er een tekenfilm van maken, maar hij kon geen geldschieters vinden voor zijn project. Toen besloot hij om The Pedlar Lady speciaal voor iPad te maken kreeg hij opeens wel financiële steun van onbekende investeerders. The Pedlar Lady is gemaakt in 3D en integreert de tekst in de animatie. Maar het is een prachtige App geworden. In het begin zaten er nog wel bugs in de app; soms speelde de video’s niet goed af door het geheugen probleem van de iPad. Het verhaal leest een beetje als een Graphic Novel. Er is een mooie integratie tussen beeld en tekst.  Als je de app opnieuw opent, krijg je het beeld van een andere invalshoek te zien. Om een dergelijke app te maken heb je veel mensen nodig. Er werkte 16 mensen aan deze app. Dat kost een hoop tijd en geld! Maar door de investeerders is het toch mogelijk om een dergelijke app te maken.

The Pedlar Lady is te koop in de App Store voor iPad € 3,99 en voor iPhone .

Tis was the Night Before Christmas
Moving Tales hebben speciaal voor de kerst van het gedicht  “Tis was the Night Before Christmas”  een nieuwe app voor iPhone en iPad  gemaakt. Het design is weer door iemand anders gedaan en dat is de zien. Het verhaal is gemaakt in 3D met een 2D  laag eroverheen. Dit zorgt voor een uniek stijltje. Je kan de tekst in 3 verschillende Engelse  accenten beluisteren: Amerikaans, Amerikaans met een zuidelijk accent en Oxford Engels. Met de  verschillende voorlees stemmen verandert ook het lettertype. Aan deze app hebben zo’n 20 mensen gewerkt.
De apps is te koop in de AppStore voor € 1,59

Ik ben erg enthousiast over de apps van Moving Tales! Het is een nieuw soort verhaalbeleving. Het is in feite  een levend prentenboek, zonder interactie. Het is erg inspirerend om te zien wat er in het buitenland wordt gemaakt aan apps. Hopelijk kunnen we in Nederland ook meer van dit soort apps maken. Met Timo en het toverboek zijn we in ieder geval goed op weg!

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie