Suske&Wiske voor iPhone en iPad

Gepost door Stefan de Groot op 11 december, 2010

Suske&Wiske en de Stuivende Stad is nu GRATIS! verkrijgbaar voor iPhone, iPod Touch en iPad! Standaard uitgeverij heeft op 10 december de app in de App Store gezet en de strip is meer dan 30.000 keer gedownload! De Suske&Wiske App is tot 15 december gratis verkrijgbaar, daarna moet je ervoor betalen. De strip is verkrijgbaar in het Nederlands en in het Vlaams. Dit zijn 2 verschillende apps, anders zou de app zo’n 1 GB worden om te downloaden!

De Stuivende Stad kan je op 2 manieren lezen. Je kan de strip lezen door naar nieuwe pagina’s te vegen. Op de iPad kan je de pagina ook door midden delen als je de iPad kantelt. De tweede optie is om de strip af te spelen. Dan begint er een verfilming van de strip af te spelen met hoorspel. Op de iPod Touch en de iPhone kan je de strip per plaatje lezen en kan je ook kiezen voor de stripverfilming met  hoorspel. Verder zit er geen interactie in de app.

Standaard Uitgeverij gaat eerst kijken hoe goed deze app gaat lopen, daarna komen er misschien nog nieuwe stripboeken van Suske&Wiske uit op iPhone, iPod Touch en iPad. Het is in ieder geval goed nieuws dat grote Uitgevers op iPad en iPhone hun boeken gaan uitbrengen. Het is nog zoeken naar de juiste vorm en nieuwe beleving van de touch screens. Het is dus nog wachten op touch screen verhalen die speciaal voor dit nieuwe medium worden gemaakt.

Tags: , , , ,

Een reactie to “Suske&Wiske voor iPhone en iPad”

  1. Hello Kasey, ofcourse you can use anything for your schoolproject!

Geef een reactie