Digibordles voor sterrenkunde: Zon & Planeten

Gepost door Stefan de Groot op 22 januari, 2011

Digibordles Nova Zon & PlanetenOp het moment zijn we bezig een Digibordles te maken voor Nova. Het is een Digibordles over het zonnestelsel: Zon & Planeten. De Digibordles wordt gratis aangeboden aan alle basisscholen in Nederland. Samen met Bert Vegelien van Books2Download en Marieke Baan van Nova hebben we de Digibordles opgezet. Op de Nederlandse Onderwijstentoonstelling (NOT) in Utrecht is alvast een uitgebreide preview te zien op de NOVA stand, Hal 11, G030.
In de Digibordles worden de planeten van het zonnestelsel behandeld:  Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. De Zon en de Maan komen ook aan bod.

Govert Schilling heeft de stem ingesproken voor Zon & Planeten. Als je op de Play button klikt dan hoor je de stem van Govert. Govert Schilling Voice-Over voor Zon & PlanetenDe leraar heeft de optie om zelf de Digibordles  te presenteren. Bij de Digibordles zit namelijk een PDF met alle teksten en informatie over het zonnestelsel. We hebben de navigatie zo simpel mogelijk gehouden, zodat de les makkelijk gegeven kan worden. De digibordles maak ik samen met Erwin Kneppers. Erwin heeft de prachtige animaties van alle planeten gemaakt. Zon & Planeten wordt een dynamische digibordles met mooie 3D animaties van het zonnestelsel.
Hieronder een screenshot van het scherm AARDE:

Zon&Planeten Digibordles AardeDe Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie brengt zijn eerste digibordles uit voor het primair onderwijs. Zon & Planeten is ontwikkeld voor de bovenbouw PO. De les is een introductie op ons zonnestelsel en wordt klassikaal gegeven. De les gaat over de zon, de maan, de aarde en de andere zeven planeten die rond de zon draaien.De digibordles Zon&Planeten is nu gratis te downloaden voor basisscholen speciaal voor Digibord. De digibordles kan je downloaden op www.astronomie.nl

Bert Vegelien heeft ook een blog over Zon & Planeten geschreven.

Tags: , , , , , ,

5 reacties to “Digibordles voor sterrenkunde: Zon & Planeten”

  1. Heel erg leuk! Ziet er prachtig uit.

  2. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Rian Visser en Tessa van Zadelhoff, bert vegelien. bert vegelien heeft gezegd: Leuke digibordles over astronomie voor het PO. Ik had er al over geschreven op ons blog, maar nu ook door @tekenfilm op http://bit.ly/i0m1i4 […]

  3. Bedankt Rian! In beweging ziet het er nog mooier uit. Je zal het wel zien op de NOT!

  4. Leuk!

  5. […] digibordles over sterrenkunde: Zon & Planeten Prachtige digibordles over sterrenkunde: Zon & Planeten http://appsmakers.nl/2011/01/22/digibordles-voor-sterrenkunde-zon-planeten/ […]

Geef een reactie