Dikkie Dik app!

Gepost door Stefan de Groot op 19 februari, 2011

Na de gratis app Daar komt aap, die inmiddels zo’n 15.000 keer is gedownload, komt Gottmer Uitgevers met de Dikkie Dik app!

Gottmer had al eerder met Bunker8 de DVD boeken van Dikkie Dik ontwikkeld. Hiervoor zijn 24 Dikkie Dik verhalen omgezet in prachtige tekenfilms. Op basis van deze tekenfilms werden de mogelijkheden bekeken om met dit materiaal en de vele Dikkie Dik verhalen een app te maken voor iPhone of iPad. Doordat wij al eerder de app Timo en het Toverboek voor iPad hadden ontwikkeld werd ik uitgenodigd om advies te geven over het maken van de Dikkie Dik app. Bunker8 heeft daarna de ontwikkeling van de Dikkie Dik app verder opgepakt en het resultaat mag er zijn!

Dikkie Dik app
Mijn collega’s Bart, Erwin en Jeffrey hebben samen met Gottmer een mooie rijke app gemaakt. De Dikkie Dik app heeft 8 verschillende verhaaltjes. 4 verhaaltjes die worden voorgelezen, of die je zelf kan voorlezen en 4 Dikkie Dik tekenfilms. Naast de verhalen zit er ook een Dikkie Dik videoclip in en een memory spelletje en een paar vraag spelletjes. De Dikkie Dik app sluit perfect aan op de doelgroep. Het is een goede keus geweest om de app voor iPhone uit te brengen.

Navigatie
De navigatie is intuïtief en simpel. Links in de oranje balk zit de navigatie.Hiermee kan je tekst oproepen of het geluid uit en aan zetten, als je zelf de verhaaltjes wilt voorlezen. De Dikkie Dik app is ook te downloaden voor de iPad.

De Dikkie Dik app is ontwikkeld door Bunker8.
De Dikkie Dik app is te koop in de App Store voor € 2,99
AppStore link: DIKKIE DIK APP

Tags: , , , , , , , ,

5 reacties to “Dikkie Dik app!”

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Stefan de Groot, Stefan de Groot. Stefan de Groot heeft gezegd: Dikkie Dik heeft een app! http://appsmakers.nl/2011/02/19/dikkie-dik-app/ #dikkiedikapp […]

 2. Downloading as we speak! ben erg benieuwd wat onze peuter hier van gaat vinden.

 3. Hallo Marcel, Laat me weten wat ze ervan vond. Altijd handig en leuk om te horen!

 4. Hallo,
  Mijn zoontje van 14 mnd vind Dikkie Dik helemaal geweldig en dan vooral de app voor mijn ipad, hij weet al hoe hij het aan moet zetten 🙂 Het zou leuk zijn als er (binnenkort) de mogelijkheid komt (tegen betaling, maar liever niet 😉 )om meerdere filmpjes/verhaaltjes toe te voegen!

  Met vriendelijke groet,
  Manon

 5. Beste arthur en collega’s die de Dikkie Dik app hebben gemaakt,

  Ik heb net de app gekocht ( voor € 3,99 mind you!) en hij ziet er leuk uit, maar er zit geen geluid bij. Ik heb een iphone 4S. Wat kan ik hier aan doen?
  Op deze manier hebben de kinderen er niks aan. Ik hoop dat jullie een oplossing mailen naar me. Bvd!

Geef een reactie