Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure app voor iPad

Gepost door Stefan de Groot op 24 april, 2011

Ik had nog nooit gehoord van de boeken van Roxie Munro. Dankzij de app Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure is dat veranderd. De app is een prachtige game geworden met het originele tekenwerk van Roxie Munro. Als appmaker kan ik het enorm waarderen als er veel moeite is gedaan om een mooie app te maken. De app is heel erg intuïtief en je hoeft niet te kunnen lezen om de app te spelen. Vroeger vond ik als kind dit soort kijkplaatjes al fantastisch. In elk scherm is er zoveel te zien. Met je eigen auto kan je door het scherm rijden en punten verzamelen. Je hebt ook de mogelijkheid om je auto te parkeren en dan te voet andere punten te verzamelen. Voor kinderen is dit een hele leuke app. Ten eerste is het artwork van de app prachtig.

Het maken van Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure.
De makers van de  app, OCG Studio’s, hebben Roxie Munro gevraagd om speciaal voor deze app alles te tekenen. Het maken van Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure is een avontuur op zich. Op de site van OCG Studio’s is te zien hoe de app tot stand is gekomen. Roxie heeft het hele spel op papier getekend in de verschillende fases: schets, inkt, kleur. Het zijn niet alleen platte plaatjes, maar de app zit boordevol met bewegende beelden. Hiervoor zijn de elementen nog eens los getekend, zodat er later beweging in gebracht kon worden door de developer. Er zijn 16 verschillende schermen, waarin je punten kunt verzamelen. Per scherm verandert de muziek. Het maken van Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure heeft een half jaar in beslag genomen en dat is te zien! Ik zou zeggen kopen deze app! Het is het geld dubbel en dwars waard!

Prijs: € 3,99

Tags: , , ,

Geef een reactie