Kinderboek De ontdekking van de Planeten en gratis digibordles!

Gepost door Stefan de Groot op 27 april, 2011

Vorige week werd het kinderboek De ontdekking van de planeten gepresenteerd door Govert Schilling in het Planetarium van Artis. Er waren twee schoolklassen aanwezig en Govert nam ons me op een ruimtereis langs de planeten van het zonnestelsel. Het was boeiend om te zien hoe sterrenkunde leeft onder kinderen. Er werden interessante vragen gesteld, waarop Govert Schilling en Marieke Baan meestal antwoord wisten te geven.

De ontdekking van de planeten is een uitgave van Moon Uitgevers en is verkrijgbaar in de boekhandel voor € 15,95

De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie brengt zijn eerste digibordles uit voor het primair onderwijs. Zon & Planeten is ontwikkeld voor de bovenbouw PO. De les is een introductie op ons zonnestelsel en wordt klassikaal gegeven. De les gaat over de zon, de maan, de aarde en de andere zeven planeten die rond de zon draaien.De digibordles Zon&Planeten is nu gratis te downloaden voor basisscholen speciaal voor Digibord. De digibordles kan je downloaden op www.astronomie.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie