Archief voor April, 2011

thumbnail

Nalden app for iPad

Nalden is a wonderful visual blog. I have only watched the blog once. Now there is the Nalden app for iPad. Somehow it works much better. I now check the app on a daily basis.

About Nalden:
Nalden is all about a lifestyle for digital natives. This blog works like an online desktop and includes stories supported by audio, video, snapshots, photo galleries and shop. Some people think this blog is about trends, but it is more about curated observations.

thumbnail

(Nederlands) Kinderboek De ontdekking van de Planeten en gratis digibordles!

(Nederlands) Vorige week werd het kinderboek De ontdekking van de planeten gepresenteerd door Govert Schilling in het Planetarium van Artis. Er waren twee schoolklassen aanwezig en Govert nam ons me op een ruimtereis langs de planeten van het zonnestelsel. Het was boeiend om te zien hoe sterrenkunde leeft onder kinderen. Er werden interessante vragen gesteld, waarop Govert Schilling en Marieke Baan meestal antwoord wisten te geven.

thumbnail

Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure for iPad

(Nederlands) Ik had nog nooit gehoord van de boeken van Roxie Munro. Dankzij de app Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure is dat veranderd. De app is een prachtige game geworden met het originele tekenwerk van Roxie Munro. Als appmaker kan ik het enorm waarderen als er veel moeite is gedaan om een mooie app te maken. De app is heel erg intu├»tief en je hoeft niet te kunnen lezen om de app te spelen. Vroeger vond ik als kind dit soort kijkplaatjes al fantastisch. In elk scherm is er zoveel te zien. Met je eigen auto kan je door het scherm rijden en punten verzamelen. Je hebt ook de mogelijkheid om je auto te parkeren en dan te voet andere punten te verzamelen. Voor kinderen is dit een hele leuke app. Ten eerste is het artwork van de app prachtig.