Nieuwe generatie Digitale boek

Gepost door admin op 14 mei, 2011

Met de komst van de iPad en alle andere nieuwe touch tablets, is de manier waarop we digitale boeken lezen aan het veranderen. Een hele tijd gold de ePub als standaard om een boek digitaal te lezen. De ePub verliest langzamerhand terrein. Lezers verwachten nu meer dan het lezen van platte tekst.

De kinderboeken wereld heeft het maken van rijke lezersbeleving al opgepakt en er zijn al talloze mooie kinderboeken apps te downloaden:
Three Little Pigs
Pedlar Lady
Pop Out! The Night Before Christmas
Timo

Ook tijdschriften experimenteren er op los om van hun blad een interessante lezers ervaring te maken:
Project Magazine
Wired
The New Yorker

Het ontbrak alleen nog aan rijke boeken apps  voor de volwassen doelgroep. Sinds Our Choice, het nieuwste project van Al Gore, is daar verandering in gekomen.

OUR CHOICE


De app zit qua navigatie heel intuïtief in elkaar. De grote plaatjes zijn de hoofdstukken en de kleine plaatjes onderaan het scherm zijn de pagina’s van het hoofdstuk. Een van de makers van Our Choice zijn Push Pop Press, Mike Matas is geen onbekende in de app wereld. Zijn vorige werkgever was Apple. Matas ontwierp de interfaces van iPhone en iPad. Dit is duidelijk terug te zien in de functionaliteiten in Our Choice.

Alles is ontworpen op swipe pinch en extract. Foto’s in Our Choice kan je openslaan door met twee vingers de foto open te klappen. Er zijn interactieve overzichten die waarmee je met je vinger extra informatie kan krijgen. Dit is de toekomst om informatieve inhoud overzichtelijk en toegankelijk te maken. Al Gore’s An Unconvenient Truth was een monoloog, waar je naar kon kijken. Our Choice biedt veel meer. Je kan de app lezen, informatie tot je nemen en bij de foto’s die in de app staan kijken waar de foto precies genomen is, doordat je wordt doorgelinkt naar Google Maps.

Our Choice is een informatief boek. Ik ben benieuwd hoe romans omgezet kunnen worden tot een rijke app. Bij het lezen van een roman kan je je eigen fantasie gebruiken. De vraag is of het toevoegen van filmpjes, animaties of audio, die fantasie niet in de weg gaat zitten.

Our Choice is te downloaden via de appstore voor iPhone, iPod Touch en iPad.

Prijs: € 4,99

Tags: , , , ,

Geef een reactie