10 Twitter Schrijftips app

Gepost door Stefan de Groot op 25 mei, 2011

Twitter is niet meer weg te denken in Social Media. Waarom volg je iemand op Twitter? Omdat je iemand leuk vindt, omdat je iemand kent, of om de teksten die worden geschreven. De samenwerking met Rian Visser begon via Twitter. “Maak jij ook apps?” was de vraag. Dat was een jaar geleden. Ondertussen hebben we Timo gemaakt voor iPad en iPhone. Rian Visser is kinderboekenschrijfster, maar ook een pionier in nieuwe media. Ze geeft haar boeken uit als eBook (Mus, Digitaal Publiceren, Timo and the Magical Picture Book), als Luisterboek, maakt Digibordlessen (Pigmentus, Schrijven met Mus) voor scholen, publiceert verschillende apps (Timo voor iPad, Daar komt Aap, Timo voor iPhone, Haan Kip en Hoen voor Android). Rian geeft ook veel lezingen en doet vormgeving voor verschillende uitgevers. Dit alles tussen het paardrijden, sigaren roken en whisky drinken door. Rian twittert ook veel (20.000). Maar op een leuke, unieke en uitdagende manier.
Rian Visser Tweets:

“Ontbijten met mijn zoon, die eerste 2 uur vrij heeft. Ik mag eigenlijk niet twitteren van hem tijdens ontbijt.”

“Dochter komt helemaal enthousiast terug van haar eerste werkervaring bij haar tweede AH. Veel leuker dan de eerste.”

“Ik vraag me al heel lang af waarom schapen zo’n dikke vacht hebben. Ik bedoel, het is op Texel toch niet zoveel kouder dan hier?”

“Gisterenavond griep gekregen. Bah! Maar over dingen die je gratis krijgt mag je nooit klagen, hè?”

“‘Het geheim van snelheid is niet haasten,’ zegt mijn zoon, als ik even heel snel iets wil typen en teveel fouten maak.”

Rian Visser schreef  begin dit jaar een artikel over het schrijven van tweets op Publisher.nl

Nu heeft ze er ook een app van gemaakt:
10 Twitter Schrijftips
Het is een hele overzichtelijke app, waarin je de 10 verschillende tips snel kan opzoeken via de inhoudsopgave. Je kan het een beetje vergelijken met een kookboek. Het zijn recepten om te manipuleren, misleiden en te prikkelen. Het is eigenlijk een mini-cursus schrijven. Social Media is een grote luchtbel, iedereen doet zich beter voor en laat iedereen weten wat voor een fantastisch leven ze hebben. Is het werkelijke leven echt zo saai en oninteressant? Met de 10 Twitter Schrijftips kan je je tweets in ieder geval leuker maken en zal je meer volgers krijgen. Dat is goed voor je zelfvertrouwen en het helpt je je digitale ik vorm te geven! 10 Twitter Tips is gratis te downloaden in de Appstore en is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels. Klik op de AppStore link en verander je digitale leven voor goed!

10 Twitter Schrijftips voor iPhone en iPod Touch

Tags: , , , , , ,

Een reactie to “10 Twitter Schrijftips app”

  1. Inmiddels is het een betaalde App geworden: € 0,79

Geef een reactie