Vandaag zijn wij de baas iPad app

Gepost door Stefan de Groot op 19 juni, 2011

Uitgeverij Mozaïek heeft haar eerste app voor iPad uitgegeven. Het is Vandaag zijn wij de baas van de kinderboekschrijfster en illustratrice Iris Boter.

Verhaal:
Een gewone zaterdag in een gewoon gezin met een kat en een hond. Tom en Tara willen van alles, maar niets mag. Zelfs geen varkentje als huisdier. Als wij groot zijn, doen we het heel anders! zegt Tom. Prima, zegt papa. Dan ruilen we toch? En dat gebeurt. Tom en Tara zijn de baas. Ze doen alles wat ze anders niet mogen, bakken een taart, bellen zomaar iemand op, gaan uren in bad, blijven de hele dag in pyjama lopen en maken macaroni met smarties. Als aan het eind van de dag het huis één zootje is, spreken ze papa en mama nog een keer streng toe: we ruilen weer. Alles is weer gewoon. Behalve dan dat kleine roze vriendje dat meegelopen is naar huis.

Illustraties:
Ik was nog niet bekend met het werk van Iris Boter, maar ze heeft een leuke schrijfstijl. die worden ondersteund door zeer toegankelijke en open illustraties.

App:
Het maken van een app is veel werk. Vandaag zijn wij de baas zit vol met bewegende illustraties. Je kan het boek zelf lezen of voorgelezen worden door de schrijfster. Je hebt de optie om het boek in het Nederlands en het Engels te lezen. Verder zitten er nog 2 spelletjes in de app: Rommel vangen en Memory. De bewegende illustraties zijn summier. Het zijn niet echt animaties. De bewegende illustraties zijn wel speciaal voor de app getekend. De interacties kan je activeren door te drukken met je vingers. De keuze om een overzicht pagina in 3 delen te laten zien begrijp ik niet helemaal. Er is nog teveel gedacht vanuit het boek en niet vanuit de app. Het is uniek dat Iris Boter het boek zelf voorleest, hierdoor krijgt de app een extra dimensie.  De Engelse stem heeft een vreemd accent en is minder goed gekozen. De navigatie van de app is overzichtelijk gehouden. Bovenaan staan twee pijlen en je kan de pagina’s ook swipen van links naar rechts. Tijdens het voorlezen kan je de audio ook stopzetten. Het is jammer dat er geen button is om terug naar het begin van het verhaal te gaan. Hiervoor moet je weer door alle pagina’s swipen.

Op YouTube staat en promofilmpje voor deze app. Ik heb het filmpje niet in deze review neergezet, omdat het de app te kort doet. Vandaag zijn wij de baas is met veel liefde gemaakt en is een leuke app waar kinderen veel plezier aan zullen beleven.

Je kan de app kopen in de AppStore voor € 4,99:

Tags: , , ,

Een reactie to “Vandaag zijn wij de baas iPad app”

  1. Als kadootje voor de kinderen op de achterbank op Zwarte Zaterdag, is deze app de hele dag 29 juli gratis te downloaden!
    http://itunes.apple.com/nl/app/wij-de-baas/id437447461?mt=8

    Normaal 3,99.

    Hartelijke groet,

    Iris Boter

Geef een reactie