De Prinsessen app van Marlies Visser

Gepost door Stefan de Groot op 1 oktober, 2011

AppsMakers heeft samen met auteur Marlies Visser de Prinsessen app gemaakt. De Prinsessen app is gebaseerd op het boek De Bloemenprinses. De stijl van de Prinsessen boeken lenen zich goed voor een app. De illustraties van Marlies Visser zijn een mix van getekende illustraties en gefotografeerde elementen. De jurken in de app komen nog mooier naar voren. De app wordt voorgelezen door Suzan Visser. Naast auteur is Marlies Visser ook vormgeefster en dat is terug te zien in het ontwerp van de Prinsessen app. De app kan je zelf lezen, of als je op de Mic drukt dan leest Suzan Visser voor. De app bevat een hoop leuke animaties en 3 spelletjes.  Jeffrey Snijder heeft de app geprogrammeerd. Jeffrey werkte eerder aan Timo en het toverboek, in deze app neemt hij alles nog een stapje verder. Vlinders volgen je vinger, blaadjes vallen van de letters af, neem hapjes uit taartjes. Schuddende en draaiende  jurken en natuurlijk de verschillende spelletjes in de app.

Verhaal
De Bloemenprinses is het zusje van de Maanprinses en geeft alles een kleur. Ze geeft een feest en heeft voor alle prinsessen een prachtige jurk gemaakt. Alleen weet ze niet meer welke jurk van wie is. Nu moet ze langs alle prinsessen om te kijken welke kleur het beste bij wie past én ze moet nog een kleur voor haar eigen jurk kiezen. Dat is moeilijk want welke kleur past er nu het beste bij een Bloemenprinses?

Met prinsessenspelletjes:
– Zoek de juiste muiltjes bij elkaar
– Maak de mooiste jurk
– Vang de verf

De app is verkrijgbaar in de AppStore voor iPad

Prijs € 3,99

Tags: , , , , , , ,

Een reactie to “De Prinsessen app van Marlies Visser”

  1. hey

Geef een reactie