App The Art of the Adventures of Tintin!

Gepost door Stefan de Groot op 24 december, 2011

Als striptekenaar, tekenfilmer en appsmaker werd ik aangenaam verrast door de app The Art of the Adventures of Tintin! Mijn boekenkast staat vol met making of boeken van allerlei tekenfilms en strips. De boeken zijn een inspiratiebron om uit te vinden hoe tekenfilms en strips worden gemaakt. Mijn collectie omvat ook veel special Edition animatie DVD’s, waar veel informatie: interviews, concept art, character design, plots, scripts en keuzes van de makers  staan.

Het verbaasd me dat Disney of andere grote studio’s niet eerder met een soortgelijke app kwamen. Nu is dat eindelijk zo! The Art of the Adventures of Tintin bevat het beste van beiden werelden.  De intimiteit van een boek, waarin je rustig kan kijken en de bewegende beelden die je met een tik van je vinger kan oproepen. De app  begint met Steven Spielberg die de app introduceert. Daarna kan je nog de video bekijken van hoe de hele app werkt.
De app is een bewerking van het boek met dezelfde naam. In de app zijn allemaal extra functies toegevoegd zoals: omgevingen die je 360 graden kan draaien. Je kan bijvoorbeeld de woonkamer van Kuifje van alle kanten bekijken om met je vinger over het scherm te vegen. Maar als je je iPad 360 draait, kan je fysiek de hele kamer zien!

Verder zit de app boordevol video interviews, illustraties  en video’s die met een tik van de vinger vol in beeld komen, originele plaatjes uit de Kuifje strip die met het vegen van je vinger veranderen in de artist impressions van de filmmakers, concept illustraties en de uiteindelijke shots uit de film, karakter ontwerpen, en een korte biografie over de   bedenker en tekenaar van Kuifje Hergé. De app heeft ook een goede en duidelijke navigatie.

Helaas crasht de app regelmatig. Dit is ook te verwachten, er zit zoveel visueel materiaal in deze app, dat het moeilijk is om hem stabiel te krijgen. In dit geval vind ik dat helemaal niet erg! Het is gewoon een vette app!

Tags: , , , , ,

Een reactie to “App The Art of the Adventures of Tintin!”

  1. Bedankt voor de tip! Ga hem meteen downloaden!

Geef een reactie