Het lettercircus: iPad app, leer het alfabet

Gepost door Stefan de Groot op 6 februari, 2012

Vorige week kwam de nieuwe app van Books2download uit, Het lettercircus. Binnen een dag stond de kinderboeken app op 1 in de AppStore. Het lettercircus is een boek van Rian Visser, getekend door illustrator Mark Janssen. Het is een erg leuk verhaal met prachtige illustraties. Rian Visser heeft de app zelf gemaakt in Folio, de plugin van Adobe’s Indesign. Op haar blog legt ze uit hoe ze dat heeft gedaan. Voor de app heeft Mark Janssen de illustraties aangepast. Het zijn mooie illustraties waarin je letters kan zoeken. Het lettercircus is een mooi verhaal waarmee je ook het alfabet leert.

Verhaal:
Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen in de duinen. Fien wil alle letters van het alfabet leren kennen en gaat samen met haar vader op zoek. In ‘Het lettercircus’ worden de letters van het alfabet op een speelse wijze bekeken en geoefend.

 

 

De app
Tekst: Rian Visser
Illustraties: Mark Janssen.
Ontwikkeling van de app: Rian Visser en Bert Vegelien

– 26 letterverhalen, geschreven door Rian Visser en voorgelezen door Siebe Meijer.
– 26 prachtige zoekplaten boordevol letters: de letters maken geluid als je ze aanklikt.
– alfabet met geluid.

Audio van de app
Voor de app heb ik de audio opgenomen en bewerkt.
De presentator en stemacteur Siebe Meijer heeft het hele verhaal voorgelezen. Siebe heeft al eerder de app Timo en het toverboek ingesproken.  De doelgroep voor het Lettercircus is jonger dan Timo en het toverboek.  Het vertel tempo voor Het lettercircus is daarom rustiger.  Het mooiste stukje  zit aan het eind van het boek bij de letter Z.

Alle letters van het alfabet zijn voorgelezen door mijn nichtje, Sofiane de Groot. Per hoofdstuk hoor je de letter. In de illustraties zitten ook alle letters verstopt. Als je op de letters klikt dan hoor je ze ook.

Klik op de button hieronder om direct naar de AppStore te gaan.

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie