Ik speel ook app-kaartenspel app in productie

Gepost door Stefan de Groot op 18 juni, 2012

Appsmakers is op het moment bezig met het ontwikkelen van een kaartenspel app, ‘Ik speel ook’. De app is gebaseerd op het succesvolle kaartenspel Ik speel ook van Jos Dohle.

Over de app
Ik speel ook
is een kaartspel om kinderen te helpen bij het spelen.Op elke basisschool zijn wel kinderen die meer moeite hebben met spelen dan de andere kinderen in de klas, of vaker ruzie hebben. Deze kinderen staan vaak bij het hek te kijken naar de rest van de klas, lopen doelloos rond of staan het grootste deel van de pauze bij de leerkracht. Voor al deze kinderen is het kaartspel Ik speel ook ontwikkeld.
Natuurlijk kunnen alle andere kinderen uit de klas er ook gewoon mee spelen en veel plezier aan beleven. Ik speel ook kan door alle kinderen van 8 t/m 12 jaar worden gespeeld en is dus bijvoorbeeld ook handig bij het organiseren van feestjes en op kamp.

Ontwerp
Voor de ontwikkeling van de app hebben we de app zo simpel mogelijk proberen te houden. De app bestaat uit 4 categorie├źn:
Balspelen, Tikkertje, Groepsspel en Overig. Deze zijn te benaderen via de buttons onder aan het scherm. Elke categorie bestaat uit 8 spelen. Deze worden met updates nog aangevuld met nieuwe spelen.
Als je de iPhone schudt dan wordt er een willekeurige kaart getrokken.
In de app is het ook mogelijk om zelf spel idee├źn op te sturen. Deze worden met een update verwerkt in de app. De app wordt gemaakt voor iPhone 3GS, iPhone4, iPhone 4S en iPod Touch.
Later zal er ook een Engelse versie van de app worden gemaakt.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie