(Nederlands) iBooks: Hoe maak je een account aan als uitgever?

Gepost door Stefan de Groot op 5 January, 2013

Tags: , , , , , ,

11 reacties to “(Nederlands) iBooks: Hoe maak je een account aan als uitgever?”

 1. Will O'Brian

  Hi to all. I was very excited on discovering this site, but a little disappointed the part I was most interested in was not in English or even in Scot’s : ). -Not that it should be! I’m very much interested in the method of putting together an interactive Book App, but so far, the finer details are a complicated mystery. Is it possible for you to tell me what happens to the animation once completed: what software is used from there on to turn it into a interactive book app? I’m writing this up as a school project so need all the help I can get.
  Will O’Brian, Scottish Highlands

 2. Hello Scott, Thanks for your interest in my blog. There are several ways to make animation for an interactive book app. This post is about iBooks. I make my animations with Anime Studio Pro.

 3. Ik heb een EIN nummer hebt voor een App Dev Account, maar kan datzelfde EIN nummer blijkbaar niet gebruiken voor mijn iBook acoount. Moet ik nu een tweede EIN nummer aanvragen? Of wat is de werkwijze hier?

 4. Probleem opgelost na bellen met Apple zelf. Ik had ooit een poging ondernomen om het EIN-nummer te koppelen aan een nieuw ID. Wat toen niet lukte, maar blijkbaar linkte ik toen het EIN-nummer aan dit ID zonder het account ‘af te werken-activeren’. Met de hulp van Apple (zeer professionele en snelle hulp!!!!) kreeg ik nieuwe bevestigingsmail om het account te activeren.

 5. Interessant. Maar wat als je geen eigen onderneming hebt? Ik ben de afgelopen tijd bezig geweest met de aanvraag van een ITIN, dat is echter een gruwelijk drama geworden. Drie pogingen. De eerste keer was men de gegevens kwijt. De tweede keer werd het verkeerd geclassificeerd. De derde keer raakte opnieuw alles kwijt.

  Al met al, heeft het een dik half jaar gekost al. De EIN optie is dan ook interessant.

 6. Dit is zeer zeker interessant, maar ik zit met dezelfde vraag m.b.t. de onderneming. Ik heb geen KvK-nr omdat ik nog helemaal niks verdien met de boeken (en ik voldoe niet aan de criteria van een onderneming). Dus moet ik dan een KvK-nummer aanvragen? Ik was vandaag aan het zoeken hoe ik een kopie van mijn paspoort met Apostille kan krijgen (40 euries via US consulaat als ik het opstuur en terug laat sturen, meer als ik langs ga. Bellen wil ik ze niet startbedrag om ze te bellen 15 euries :S .) Groetjes Linda

 7. Dank je wel. Hier had ik echt wat aan! Ik had mijn eigen KVK nr niet nodig en de behulpzame mevrouw loodste me prima door de vragen.
  Ik belde om 23.30 en er was een kwartier wachttijd, met mijn vaste telefoonlijn (ziggo) vallen de kosten mee, gelukkig. Het is snel en fijn geregeld. Nu afwachten tot mijn kinderboek via de iBookstore gedownload kan worden. Volgens de mevrouw kon ik mijn EIN nr gelijk gebruiken.

 8. Ha Stefan. Dankjewel voor de moeite van het schrijven van deze zeer volledige uitleg. Het heeft me erg geholpen. Nog een paar opmerkingen. (1) Ook bij mij werd niet gevraagd naar het KvK-nummer. (2) De man die ik aan de lijn kreeg, vroeg niet naar een fax. (3) Hij liep het SS-4-formulier in een andere volgorde met me door, waarbij hij wel steeds refereerde aan de nummers van de vragen. (4) Er was enige onduidelijkheid over vraag 10 (new business of ‘other’). De essentie van het verschil heb ik niet begrepen. Uiteindelijk heb ik heb voor ‘new business’ en ik hoop daar geen spijt van te krijgen 😉 (5) Je schrijft het al: bel zo laat mogelijk. De wachttijd kan heel erg lang zijn in de middag (meer dan 1 uur) of vroege avond (meer dan een half uur). Rond 00.30 uur moest ik nog steeds ruim tien minuten naar een pauzemuziekje luisteren, maar daarna was het ook snel gepiept (klein kwartiertje vragen doornemen). Nogmaals dank.

 9. StudioMIK

  Precies wat ik zocht Stefan, dank! Helder en zeer hulpvol! Met jou voorbeelden uitgeprint, vanavond (6aug) met de IRS gebeld, rond een uur of 00:30. Had gelukkig geen wachttijd en de aanvraag duurde dankzij de vriendelijke Harold in totaal nog geen 15 minuten. Super!

 10. Fijne uitleg Stefan! Om 23.30 uur gebeld op een donderdag, wachttijd 7 minuten en binnen 15 minuten klaar. KvK-nummer heb ik ook niet nodig gehad. Bij veld 1 moest als sole proprietor mijn eigen naam staan en in veld 2 mijn bedrijfsnaam. Bij veld 10 wilde zij “compliance with IRS etc” aanvinken, maar Other iBookstore Account vond ze ook prima. Liep er een beetje tegen aan te hikken, maar het is dus een fluitje van een cent om een EIN te regelen.

 11. hi Stefan,
  Handig deze post, als hulp bij het aanvragen van een EIN nummer.
  Ik ben echter niet de eigenaar van het bedrijf. Kan ik dan geen telefonische aanvraag doen?
  Welke vragen worden er gesteld?
  Kan ik handelen in opdracht van de eigenaar?
  Alvast bedankt voor uw reactie!
  mvg
  Dieter

Geef een reactie