Timo en het toverstokje app in productie

Gepost door Stefan de Groot op 29 januari, 2013

Op het moment ben ik bezig met het maken van een nieuwe kinderboeken app: Timo en het toverstokje. Timo en het toverstokje wordt de opvolger van de succesvolle app Timo en het toverboek. Het verhaal is geschreven door Rian Visser en getekend door de Belgische illustrator Klaas Verplancke. Samen met Books2download maak ik de app in opdracht van Het kinderopvangfonds en Digidreumesen.

Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken hebben 2013 uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen. Het Kinderopvangfonds en Digidreumesen gaan de app Timo en het toverstokje uitgeven om mee te helpen met de promotie van dit initiatief.  Timo en het toverstokje wordt een gratis app voor iPad en Android!

Stem opnemen
Met de Timo en het toverstokje app kan je ook je eigen stem opnemen en afluisteren. Het kind kan dan het verhaal volgen met de stem van de ouders of groot-ouders.

Stefan de Groot bewerkt illustraties voor de app

Bewerking van illustraties voor animatie
Voor de app moeten de bestaande illustraties van Klaas Verplancke worden bewerkt voor animatie. Illustraties zijn momentopnames in het verhaal. Animaties laten de hele beweging zien. De illustraties werden aanvankelijk gemaakt voor een boek. Sommige beelden zijn dus niet aanwezig, die moeten in de stijl van Klaas Verplancke worden bijgemaakt.
Hieronder alvast een voorbeeld.

Links in beeld het functioneel ontwerp van de app. In schets is de nieuwe pose van Timo aangegeven. Rechts de uitwerking.

Spritesheet animaties
Voor de app gaan we gebruik maken van spritesheet animaties. Spritesheet animaties worden vooral gebruikt in games. In de volgende post zal ik dieper ingaan op het maken van Spritesheets animaties.

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie