Functioneringsgesprek Rijk app

Gepost door Stefan de Groot op 26 mei, 2013

Functioneringsgesprek Rijk is een app die ik in opdracht van  A+O fonds Rijk heb gemaakt in samenwerking met Books2download.  De app is gebaseerd op de training ‘Het effectieve functioneringsgesprek’.
Doel van de app: rijksmedewerkers inzicht laten krijgen in het functioneringsgesprek.

Ontwerp van de app:
Uit ervaring weet ik dat trainingen en cursussen snel kunnen gaan vervelen als je veel tekst moet doornemen. Voor de Functioneringsgesprek Rijk app  kozen we voor een visuele opzet.  De app is opgebouwd uit 6 kamers, die je kan bereiken via het Home scherm.  Het Home scherm is een huis. Dit is een verwijzing naar het Functiegebouw Rijk.  In de kamer NIET VERGETEN kan je de datum van je eerst volgende functioneringsgesprek invullen. Op basis van de datum van je gesprek krijg je voorafgaand 5 push notificaties binnen met tips om je goed voor te bereiden op je gesprek.

Tekenfilm

Voor de app ontwierp ik 2 karakters: Anja (een betrouwbare hardwerkende Rijks medewerker) en Kees (een praktische luie Rijks medewerker). Zij zijn de mascottes van de app.  In FGR  staan ook twee video’s: Functioneringsgesprek GOED en FOUT. In de tekenfilms wordt het functioneringsgesprek in het kort uitgelegd op humoristische wijze. Als je beiden tekenfilms hebt bekeken begrijp je de clou. Voor de tekenfilms schreef ik het scenario, deed ik de animatie en verzorgde ik het geluid.

Strips

Na het openen van de app krijg je via push berichten 6 strips met tips over het functioneringsgesprek. De strips behandelen de volgende onderwerpen:
Het effectieve functioneringsgesprek, Tool functiegebouw Rijk, S.M.A.R.T., Raadpleeg een collega,  Checklists en Gespreksverslag.

Gratis App voor iPhone en Android:
De app is gratis voor iedereen te downloaden in de AppStore en Google Play. De Functioneringsgesprek Rijk app is handig voor iedereen die in loondienst werkt, maar is in eerste instantie bedoeld voor rijksmedewerkers.

Klik op de iconen om de app te downloaden:

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie