Crime Scene apps: binnenkort bij jou in de buurt?

Gepost door Stefan de Groot op 4 juli, 2013

Appsmakers maakte in samenwerking met Books2download de Crime Scene apps: Crime Scene Nieuwkoop en Crime Scene Hazerswoude. De apps zijn reconstructies van moorden en delicten van meer dan 100 jaar geleden. Voor de app maakte ik het Functioneel Ontwerp, het grafisch ontwerp en de introvideo.
.

Concept ontwerp
Met het ontwerp wilde ik een combinatie maken van de analoge wereld en de digitale wereld, zonder dat er een te groot verschil was tussen de twee stijlen. De basis van de app is een kompas op GPS. Het kompas heb ik zo gemaakt dat Sherlock Holmes hem zelf had kunnen gebruiken. De teksten en de interactieve vragen hebben weer een digitaal gevoel. Alle Crime Scene apps moesten dezelfde stijl krijgen. Daarvoor maakte ik een huisstijl waaraan deze twee apps en de toekomstige Crime Scene apps moeten voldoen.

Werking van de app

  • De app is ontwikkeld voor twee scholen in Nieuwkoop en Hazerswoude.  Op school krijgen brugklassers een tancode om in te kunnen loggen in de app.
  • De leerlingen krijgen opdracht om naar meerdere locaties te lopen, hiervoor  moeten ze een navigatie ring volgen die op GPS werkt.
  • Zo gauw de leerling binnen 30 meter van de locatie komt, verschijnt in de app de afbeelding van de locatie en een serie bijbehorende vragen en opdrachten (een foto maken bijvoorbeeld, waarbij de camerafunctie van de telefoon in de app is geïntegreerd).
  • Het laatste doel waar de brugklasser met het kompas naartoe wordt geloodst, is de blibliotheek. Als hij/zij daar aankomt, verschijnt er een grote stop-button.
  • Met het aantikken van de stop-button verschijnt de score van de gegeven antwoorden en de foto’s die gemaakt moesten worden. De leerkracht die hen opvangt in de bibliotheek geeft vervolgens nog een aanvullende offline opdracht met betrekking tot de moord in de bibliotheek.
  • De combinatie van de online en offline activiteiten bepalen het cijfer van de leerling.


Uw eigen Crime Scene app voor uw stad, dorp of regio?

Bibliotheken, archieven en middelbare scholen en/of gemeentebestuurders, let op: deze app is volgens een vast template gemaakt. Hij kan dus op maat gemaakt worden voor uw eigen omgeving voor relatief lage kosten, zeker als dat door meerdere scholen in uw omgeving wordt gedeeld. Bovendien kan de app jaren mee, omdat de inhoud natuurlijk niet snel veroudert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Vegelien bertvegelien@books2download.nl

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie