‘Een ongelooflijk verhaal’ interactief audio eBook voor iBooks

Gepost door Stefan de Groot op 11 januari, 2014

Voor Creative Cave Publishers heb ik het interactieve audio ebook ‘Een ongelooflijk verhaal’ gemaakt voor iBooks. Het is het eerste deel uit de serie: ‘De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol, een serie die ik 20 jaar geleden heb gemaakt met schrijver Paul Rooyackers.
Creative Cave Publishers is mijn eigen uitgeverij waarmee ik mijn eigen projecten ga uitgeven.  ‘Een ongelooflijk verhaal’ is het eerste ebook van mijn eigen hand. Ik bewerkte de originele de zwart-wit illustraties en kleurde ze in op de iPad.  Schrijver Paul Rooyackers herschreef de teksten voor het verhaal. Op basis van deze nieuwe teksten sprak ik de teksten in in de rol van Prof.Dr. Anton Mol.
Het ebook bevat ook geluidseffecten en muziek.

Audio
Muziek speelt een grote rol in het overbrengen van een sfeer. In deel 2 van de serie ‘Het eerste nijlpaard’ komt de favoriete muziek van Prof. Dr. Anton Mol ter sprake. Anton Mol is een wetenschappelijk onderzoeker  in de biologie, verzamelaar en ontdekker van bijna uitgestorven diersoorten. Hij is een onderzoeker van de oude stempel, daardoor moest de muziek bij zijn karakter passen. Het is het strijkconcert Humoresque Opus 101 no.7 van Antonín Dvořák geworden. Dit jaar zullen alle drie de delen uit de serie verschijnen voor iBooks.
Anton Mol heeft nu een eigen Facebook pagina waarop hij zijn laatste ontdekkingen deelt.

Verhaal
Professor Doctor Anton Mol is wetenschappelijk onderzoeker in de biologie, verzamelaar en ontdekker van bijna uitgestorven diersoorten. Anton Mol vindt in Afrika een bijzonder dier. Gaandeweg komt hij erachter dat het om een nijlpaard gaat. Hij neemt het dier mee naar huis met alle gevolgen van dien. Dit is een prentenboek met audio en interactieve elementen.

Het boek is geschikt voor iPad en iBooks 3 vanaf versie iOS 5.1 of later. Dit boek is ook te lezen op een Mac met iBooks 1 of later en OS X 10.9 of later.

Like Professor Doctor Anton Mol op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie