Het eerste nijlpaard audio e-Book

Gepost door Stefan de Groot op 11 maart, 2014

Het eerste nijlpaard is deel 2 uit de driedelige e-book serie: ‘De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol’. Het boek is verkrijgbaar voor in iBooks en is te lezen en te beluisteren op een iPad of een Mac computer met het besturingssysteem Mavericks. Het verhaal is geschreven door Paul Rooyackers en getekend door Stefan de Groot. Ik heb dit nieuwe e-Book voor mijn eigen uitgeverij Creative Cave Publishers gemaakt.

Verhaal
Professor Doctor Anton Mol en Kwab het nijlpaard zitten in een badkuip in de Noordelijke IJszee. Het stormt en Anton Mol heeft het er moeilijk mee. De reis voert ze naar een bijzondere bibliotheek: De Hermetica Philosphica Animalia. Vanaf deze plek vervolgen ze hun reis naar de Noordpool. Daar komen ze oog in oog te staan met het eerste nijlpaard. De ontmoeting is van korte duur. Het tweetal wordt opgeslokt door een groot zeemonster.

Inkleuring op iPad

De serie is een prenten boekserie die ik 20 jaar geleden maakte. De illustraties waren toen zwart-wit. Speciaal voor de digitale versie heb ik alle illustraties opnieuw ingekleurd en bewerkt. Dit heb ik in de iPad app Procreate gedaan. Met mijn iPad nam ik foto’s van de originele illustraties en importeerde ik ze in de app. Procreate bevat veel natuurgetrouwen brushes. Voor alle delen maak ik gebruik van de Watercolor brush. Sommige illustraties moest ik bewerken en opnieuw inkten omdat ze te donker waren.

Het eerste nijlpaard Hoorspel

In ‘Het eerste nijlpaard’ verandert het vertelperspectief. Dit heb ik visueel maar ook in het geluid opgelost.  In ‘Een ongelooflijk verhaal’ (deel 1) was het hoofdkarakter nog alleen aan het woord. In deel 2 wordt na 2 pagina’s het verhaal overgenomen door de verteller. De verteller wordt ingesproken door Paul Rooyackers en ik sprak de stemmen van Anton Mol en nijlpaard Kwab in. Verder heb ik nog muziek en geluidseffecten toegevoegd, zodat het een waar hoorspel is geworden. Het hoorspel van ‘Het eerste nijlpaard’ is gratis te beluisteren als  Podcast in iTunes.

Het eerste nijlpaard in iBooks

‘Het eerste nijlpaard’ is nu verkrijgbaar in iBooks.
Het boek is geschikt voor iPad en iBooks 3 vanaf versie iOS 5.1 of later. Dit boek is ook te lezen op een Mac met iBooks 1 of later en OS X 10.9 of later.

Like Professor Doctor Anton Mol op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie