Werkwijze

1. Briefing/Offerte
Wilt u een op maat gemaakte App? Neem contact met ons op en geef aan wat u voor ogen heeft. Per mail of in een gesprek wordt vervolgens besproken wat de functie van de app is en hoe het er uit moet komen te zien. Op basis van deze briefing maakt Appsmakers een offerte. Na goedkeuring van de offerte maakt Appsmakers een functioneel ontwerp van de  app.

2. Functioneel ontwerp
Voor het functioneel ontwerp wordt eerst een storyboard gemaakt waarin alle functies, tekst interacties, audio en animaties worden vastgelegd. Deze stap vormt de basis voor de app. Na goedkeuring wordt er niet meer afgeweken van het functioneel ontwerp.

3. Grafisch en Audio ontwerp
Als het functioneel ontwerp is afgerond, lopen we alle disciplines na: de illustraties/animaties,  de stemopnames, de geluidsbewerking, de geluidseffecten en het ontwerp van de navigatiebuttons. Na goedkeuring wordt er niet meer afgeweken van het grafisch -en audio ontwerp.

4. Scripten van de app
Als het grafisch -en audio ontwerp klaar is, gaat de ontwikkelaar aan de slag. Dit vereist nauwe samenwerking met de functioneel, grafisch -en audio ontwerper. In de ontwerpfase (stap 2 en 3) is er uitvoerig overleg geweest over de aanlevering van het beeldmateriaal en de audio. In de tussentijd wordt er niet meer afgeweken van het functioneel, het grafisch -en audio ontwerp.

5. Testfase en Oplevering
Een essentieel onderdeel van de oplevering is dat de betaversie van de app uitvoerig wordt getest.  Een app is in feite software. In de testfase worden alle mogelijke bugs er uitgehaald en maken we de definitieve app af. Deze wordt vervolgens ter goedkeuring aangeboden in de AppStore. De verwerking door Apple kan 1 tot 2 weken in beslag nemen. De verwerking voor Android is 3 uur.

6. Garantie en Beheer
Bugs kunnen voorkomen bij het maken van een app. In overleg met Appsmakers wordt een garantieperiode afgesproken waarbinnen deze bugs kosteloos worden verholpen. Ook over het beheer kunnen afspraken gemaakt worden. De app-markt is namelijk constant in ontwikkeling, updates zijn daarom noodzakelijk. Naar aanleiding van feedback van gebruikers of van uzelf kan Appsmakers ook updates ontwikkelen en uitvoeren. Zowel de garantie als het beheer van de applicatie worden vastgelegd  in een overeenkomst.